Jaunumi

 

Valsts svētku pasākumi Dundagā un Kolkā!


11. novembrī – Lāčplēša diena

Dundagā


Godinot Lāčplēša dienu – Latvijas Brīvības cīņas un uzvaru pār Bermonta armiju, Dundagas Kultūras pils aicina dundadzniekus 11. novembrī savās mājā iedegt sveces, pieminēt valsts brīvības cīņās kritušos kareivjus un klausīties šai dienai veltītos koncertus radio, televīzijā un tiešsaistē. Dodoties pastaigā pa Dundagu, izvēlieties pastaigu maršrutu garām laukumam pie pils, kur jau ierastajā vietā būs ierīkots īpaši valsts svētkiem radīts vides objekts un būs iespējams nolikt svecītes. Aicinām iedzīvotājus svētkus atzīmēt atbildīgi, ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības, tādējādi saudzējot savu un līdzcilvēku veselību.

Kolkā
Valsts svētku noformējums – vides objekti Kolkas ciemā, Lāčplēša dienas svecīšu iedegšana.

18. novembrī – Latvijas Republikas proklamēšanas diena

Dundagā ATCELTS
Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, Dundagas Kultūras pils organizē svētku koncertu – laukumā pie pils plkst. 14.00 uzstāsies kapela «Lēnām pār tiltu». Koncerts notiks «zaļajā režīmā», uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Koncerta laikā jālieto sejas maska. Ieeja bez maksas.
No 18. novembra līdz 15. janvārim Dundagas pilī būs apskatāma, iepriekš plānotā un mājsēdes dēļ pārceltā, mākslinieces Ingas Salmiņas izstāde «Stikla skaņas». Izstādē redzamie darbi tapuši stikla kausēšanas darbnīcā «Stikls no Līvāniem». Darbnīca izveidota laikā, kad tika likvidēta Līvānu Stikla rūpnīca, bet līvānieši negribēja zaudēt stikla apstrādes un izgatavošanas tradīcijas. Tā Līvānos, atklājot aizvien jaunas stikla izmantošanas un apstrādes iespējas, top jauni darbi. Izstādi, atbilstoši «zaļā režīma» prasībām varēs aplūkot pils darba laikā. Ieeja pilī tikai uzrādot sertifikātu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanu un personu apliecinošu dokumentu.
Apmeklējums ir bez maksas.

Kolkā
Plkst. 13.00 Kolkas tautas namā valsts svētku svinīgais pasākums, dzejkoncerts «Latviju mīlot». Piedalās aktrise Sigita Pļaviņa (ex. Jevgļevska) un ģitārists Māris Kupčs.

27. novembrī plkst. 14.00 Dundagas pilī notiks Mārtiņa Vilsona dzejas izrāde «Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi»
 
Dzejniekam Aleksandram Čakam šogad, 27. oktobrī, apritēja 120. gadskārta. Viņš savā dzejā ir pašpuika, pilsētas dienderis, kauslis un mīlnieks ar atvērtu sirdi. Godinot un izzinot dzejnieka daiļradi, aicinām 27. novembrī plkst. 14.00 Dundagas pilī baudīt dzejnieka mīlas liriku aktiera Mārtiņa Vilsona izpildījumā.
Veidojot izrādi, Mārtiņš Vilsons no vairākiem dzejas krājumiem, izraudzījies tās dzejas līnijas, kas gluži kā dzīvē, tā vai citādi, visas sakņojas mīlestībā. Bet pati Viņa vai Dārgā, kuras dēļ «es par ēzeli ietu uz Tibetu», uz skatuves nemaz neparādās, paliek vien Dzejnieka sapņos, nojausmās, ilgās. Kā nepiepildāmais, kā zvaigzne. Mārtiņš saka: «Vēlos skatītājus aizvest prom no steigas un ikdienības. Rosināt padomāt par laiku, par vērtībām, par mīlestības un savstarpējās cieņas nozīmi. Čaka 120. jubilejas gadā, vēlos akcentēt Čaka pienesumu latviešu mīlestības lirikā. Esmu drošs, dzejas izrāde «Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi» atklās ne tikai Čaku kā mīlestības dzejnieku, bet jūtīgu vārda meistaru, kas dzejā ielicis savus pārdzīvojumus un dzīves pieredzi. Esmu izvēlējies to dzeju, kas rezonē manī pašā.»
Dzejas izrāde notiks «zaļajā režīmā», uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Izrādes laikā jālieto sejas maska. Rīko: Dundagas Kultūras pils. Biļetes cena 5 €. Biļešu iegāde Dundagas pilī, tālrunis personalizētai biļešu iepriekšpārdošanai: 29141121.
 
----------
CMS v.2.0.1 © RixtelLab 2014-2024

Mājas lapu izstrādāja Grandem , programmēja Rixtel Lab.