Jaunumi

 

Decembra pasākumi Dundagā un Kolkā!


3. decembrī plkst. 17.00  Dundagas pils egles iedegšana.
  • Sāks darboties Ziemassvētku izstāde tirdziņš.
  • Atklās stikla mākslinieces Ingas Salmiņas izstādi «Stikls bez robežām».

4. decembrī  plkst.  16.00 Kolkas Tautas namā koncerts — ziemas noskaņu stāsts «Baltās ziemas miers».

Piedalās Sabīne Krilova (mecosoprāns) un instrumentālais ansamblis «Trendo».

Ieejas maksa: 2 €.

Ieeja ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un PERSONU APLIECINOŠU DOKUMENTU; bērniem no 12 gadu vecuma — ar derīgu sertifikātu vai pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu testu; bērniem līdz 12 gadu vecumam — bez sertifikāta un testa. Pasākuma laikā jālieto mutes un deguna aizsegs, izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam.


5. decembrī no plkst. 17.00 līdz 18.00 pie Dundagas pils notiek gaismu izrāde.

Vārds «advents» aizgūts no latīņu valodas vārda «adventus», kas nozīmē «atnākšana» un tiek saistīts ar kristīgo pasauli. Vainags simbolizē bezgalību, bet tā sveces mums atgādina par zvaigznēm, kas mirdzēja debesīs Jēzus dzimšanas brīdī. Adventa sveču iedegšana četrās svētdienās pirms Ziemassvētkiem liecina mums par tuvojošos gaismas uzvaru pār tumsu. Pirmā svece tiek saukta par pravieša sveci un simbolizē cerību, otrā ir Betlēmes – izlīgšanas un piedošanas svece, trešā – ganiņu jeb prieka svece, visbeidzot – ceturtā svece tiek iedegta kā eņģeļu un mīlestības svece.


Trešajā adventē – 2021. gada 12. decembrī plkst. 14.00 Dundagas pilī notiks akustisks koncerts «Lai snieg!».

Elizabete Zagorska (vokāls, taustiņi), Jānis Lemežis (taustiņi, vokāls, saksofons) un Ainis Rudzītis (akustiskā ğitāra) aicina klausītājus piedzīvot īpašo Adventa un Ziemassvētku gaidīšanas laiku mūzikā.

Šai laikā, kad viens otru steidzam iepriecināt ar dāvanām un piepildām savas sirdis ar prieku, «debesis mūs uzrunā» – mūzikas un dziesmas spēks ļauj atvērties mūsu sirdīm patiesā mīlestībā.

Koncertā izskanēs visu laiku skaistākās latviešu un pasaules Ziemassvētku dziesmas, tostarp «Klusa nakts», «Gloria» un «Katru gad' no jauna».

Koncerts notiks «zaļajā režīmā», uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Izrādes laikā jālieto sejas maska.

Koncerta ilgums — 1 stunda un 10 minūtes.

Biļetes cena ir 3,00 €. Biļešu iegāde Dundagas pilī, tālrunis personalizētai biļešu iepriekšpārdošanai: +371 29141121
 
----------
CMS v.2.0.1 © RixtelLab 2014-2024

Mājas lapu izstrādāja Grandem , programmēja Rixtel Lab.